Accessibility Tools

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Βασιλική Διαμαντοπούλου

Βασιλική Διαμαντοπούλου

DjpgΕπίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ διατελεί Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Καινοτομία από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση των Πληροφοριακών Συστημάτων και διπλώματος Μηχανικού Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, αμφότερα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο School of Computing, Engineering and Mathematics του Πανεπιστημίου του Brighton, στην Αγγλία.
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διαλειτουργικότητα πληροφοριακών συστημάτων.
Είναι συν-συγγραφέας περισσότερων από 40 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, βιβλία και κεφάλαια βιβλίων στους τομείς ενδιαφέροντός της.
Διατελεί κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος Επιστημονικών Επιτροπών Προγράμματος σε δέκα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και είναι κριτής ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από πενήντα περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών και μελετητικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.
Είναι πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO Executive) και πιστοποιημένη Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ISO 27001:2013, από την TÜV Austria Hellas.